Ofte stilte spørsmål

Følg skilting til “Innkjøring vogner”. Her møter du trivelige frivillige som vil kontrollere og godkjenne boenheten din i tråd med ordensreglementet.

De frivillige i innkjøringen vil spørre deg om hvilken fylkesleir du ønsker å bo i, og gi deg et BO-ID-nummer. Dette må du ta med deg til innsjekk.

Nå kan du hekte av campingvogna. De frivillige vil kjøre vognen din inn i leiren.

Parker bilen på området merket parkering, og følg veien videre til innsjekk.

I innsjekken møter du flere trivelige frivillige som sjekker at du har gyldig billett og signert ordensreglement.

Dersom du ikke har kjøpt billett på forhånd (og det er ledige billetter igjen) kan du kjøpe billett her. Da kan det hende du må stå litt lenger i kø for å komme inn, så forhåndskjøpt billett er absolutt å anbefale. Ha billetten, legitimasjon og BO-ID-nummer klart, så går innsjekken raskere for alle.

I innsjekk får du påsatt et bånd som viser om du er over eller under 18 år. Så snart dette er klart kan du gå inn i leiren, finne vogna di og komme i gang med sommerens beste uke.

Vogner kjøres inn og plasseres av arrangør i faste tidsrom. Kommer du utenom åpningstidene vil det ikke være mulig å få kjørt inn vognen eller få utlevert armbånd for inngang til stevnet. Du må da vente med innkjøring til dagen etter.

Fylkeslagene i NBU har egne områder i camp, som kalles fylkesleirer med følgende inndeling: Hedmark BU, Oppland BU, Akershus BU, Østfold BU, Rogaland BU, Østafjells (Buskerud, Vestfold og Telemark, Hordaland) og Midt-Norge (Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal).

I fylkesleirene bygger hvert fylkeslag et eget miljøtorg. Dette er det naturlige samlingspunktet for alle som bor i fylkesleiren, og her finner du typisk et eget fylkestelt, dansegulv og benker. Gjennom uka kan fylkeslaget arrangere egne temafester eller aktiviteter for fylkeslaget, så følg med på det som skjer og hiv deg med på moroa.

Du velger selv hvilken fylkesleir du vil bo i. Dette oppgir du når du sjekker inn og får BO-ID.

I henhold til ordensreglementet:

  • Fyring med ved i grill eller vedovn er ikke tillatt.
  • All bruk av grill og annen åpen ild skal kun skje ved anviste plasser.

Parkering av motorkjøretøy som vaktleder ikke har godkjent som boenhet er ikke tillatt. Se ordensreglementet. Fastmontert fortelt på campingvogn er tillatt. Større partytelt etc. tillates ikke. Hengere, maskintraller og liknende som ikke skal benyttes som boenheter tillates ikke. Spørsmål om godkjenning av boenhet kan rettes til vaktleder i NBU.

Det er dessverre ikke mulig å booke innendørs overnatting under stevnet. Overnatting i leiren i valgfri boenhet – som telt eller campingvogn – er inkludert i stevnebilletten. Ønsker du annen type overnatting må dette ordnes selv.

Ja, alle som har kjøpt ukes- eller helgepass har inkludert inngang i leiren og plass til boenhet. Billett til åpen fest har ikke tilgang til leir.

Minimum 15 min før tevlinga starter.

Kan du ikke tevle? Ta kontakt med tevlingsleder i ditt fylke! Navneendringer sendes inn kl. 18:00 kvelden før tevlingen.