Ofte stilte spørsmål

Innsjekk

Jeg har kommet fram til Jønsberg og er klar for landsstevne – hva gjør jeg nå? 

 1. Aller først kan du følge skilting til “Innkjøring vogner”. Her møter du trivelige frivillige som vil kontrollere og godkjenne boenheten din i tråd med ordensreglementet
 2. De frivillige i innkjøringen vil spørre deg om hvilken fylkesleir du ønsker å bo i, og gi deg et BO-ID-nummer. Dette må du ta med deg til innsjekk (triks fra erfarne stevnedeltakere: ta bilde av merket du får med mobilen).
 3. Nå kan du hekte av campingvogna. De frivillige vil kjøre vognen din inn i leiren og plassere denne i fylkesleiren du ønsker (triks fra erfarne stevnedeltakere: pass på at du har all bagasje i vogna, og ikke i bilen, slik at du slipper å bære denne inn selv). 
 4. Parker bilen på området merket parkering, og følg gangstien videre til innsjekk. 
 5. I Innsjekk/sekretariatet møter du flere trivelige frivillige som sjekker at du har gyldig billett og signert ordensreglement. Dersom du ikke har kjøpt billett på forhånd (og vi har ledige billetter igjen) kan du kjøpe billett her. Da kan det hende du må stå litt lenger i kø for å komme inn, så forhåndskjøpt billett er absolutt å anbefale. Ha billetten, legitimasjon og BO-ID-nummer klart, så går innsjekken raskere for alle.
 6. I innsjekk får du påsatt et bånd som viser om du er over eller under 18 år. Så snart dette er klart kan du gå inn i leiren, finne vogna di og komme i gang med sommerens beste uke. 

Leirområde

Når kan jeg sjekke inn og kjøre inn vogn?

 • Sekretariatet har følgende åpningstider:

tirsdag 19. juli kl. 11.00 – 00.00
onsdag 20. juli – lørdag 23. juli kl. 08.00 – 22.00
søndag 24. juli kl. 10.00 – 14.00

 • Vogner kjøres inn og plasseres av arrangør i de samme tidsrommene. Kommer du utenom åpningstidene vil det ikke være mulig å få kjørt inn vognen eller få utlevert armbånd for inngang til stevnet. 

Hvordan fungerer fylkesleirene? Kan jeg bo i hvilken fylkesleir jeg vil?

 • Fylkeslagene i NBU har egne områder i camp, som kalles fylkesleirer med følgende inndeling: Hedmark BU, Oppland BU, Akershus BU, Østfold BU, Rogaland BU, Østafjells (Buskerud, Vestfold og Telemark, Hordaland) og Midt-Norge (Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal). 
 • I fylkesleirene bygger hvert fylkeslag et eget miljøtorg. Dette er det naturlige samlingspunktet for alle som bor i fylkesleiren, og her finner du typisk et eget fylkestelt, dansegulv og benker. Gjennom uka kan fylkeslaget arrangere egne temafester eller aktiviteter for fylkeslaget, så følg med på det som skjer og hiv deg med på moroa. 
 • Du velger selv hvilken fylkesleir du vil bo i. Dette oppgir du når du sjekker inn og får BO-ID (se punktet innsjekk). 

Kan vi grille i camp?

 • Grilling skal kun skje i fellesgriller, som er plassert og godkjent av arrangør. 
 • I henhold til ordensreglementet er bruk av åpen ild, herunder ved i grill, vedovn og liknende, ikke tillatt

Er inngang i leir og plass til telt/campingvogn inkludert i stevnebillett?

 • Ja, alle som har kjøpt ukes- eller helgepass har inkludert inngang i leiren og plass til boenhet.

Blir det veterancamp?

 • I år blir det egen leir for BU-veteraner som ønsker å gjenoppleve landsstevne-magien. Dette området vil være tilknyttet fylkesleiren til Hedmark BU. For å bo i veterancampen oppgir du dette når du sjekker inn og får BO-ID (se punktet innsjekk). 
 • Hva skal til for å regnes som veteran, lurer du kanskje på? Vel – du er bare så ung eller gammel som du føler deg. Men for å virkelig føle deg hjemme i veterancampen, bør du nok ha noen landsstevner på baken. 

Kan jeg sove i bil i leiren?

 • Parkering av motorkjøretøy som vaktleder ikke har godkjent som boenhet er ikke tillatt. Se https://landsstevne.no/ordensreglement/
  Spørsmål om godkjenning av boenhet kan rettes til vaktleder i NBU på telefon 915 48 504.

Er det mulig å booke rom/innendørs overnatting under stevnet?

Det er dessverre ikke mulig å booke innendørs overnatting under NBUs Landsstevne. Overnatting i leiren i valgfri boenhet – som telt eller campingvogn – er inkludert i stevnebilletten. Ønsker du annen type overnatting må dette ordnes selv. Se gjerne https://hamarregionen.net/overnatting/ 

Tevling

Når skal jeg møte opp til tevling?

 • Minimum 15 min før tevlinga starter!

Hvor melder man fra om navneendringer på tevling?

 • Kan du ikke tevle? Ta kontakt med tevlingsleder i ditt fylke! Navneendringer sendes inn kl 18 kvelden før tevlinga